2020. május 29., péntek

Krémalma, csirimoja - Annona cherimola - Nagyon finom, trópusi gyümölcs, dézsás növény. 5 db mag! - Jelenlegi ára: 400 F

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni.
Annona cherimola - csirimojó, csirimoja, cserimoja, krémalma, fahéjalma
5 db mag!
Ízletes, aromás gyümölcsű, örökzöld trópusi fa, amelynek illatos virágait követik gömbölyded, kissé szív alakú puha termései. A termések mérete 10-20 cm hosszúságú és kb. 10 cm széles. Őshazája Kolumbia és Ecuador hegyvidéki területein 1400-2000 méter tengerszint feletti magasságon található, de mára a világ szubtrópusi területein elterjedt, kedvelt gyümölcs. Edzettségét bizonyítja, hogy a 20. században megjelentek ültetvényei Spanyolországban és Olaszországban is.
Gyümölcse önmagában is teljes értékű, de gyümölcssalátába keverve is fogyasztható. Édes, lédús, illatos, fehér húsának íze a banán és az ananász keverékére emlékeztető. Felhasználása fagylaltként, zseléként, édességékben és üdítőitalokban is jelentős. Erjesztett gyümölcseiből alkoholos italokat is készítenek. Magjaiból rovarölő szereket készítenek, szárított virágait dohány illatosítására használják fel.
Hazánkban fagyérzékenysége miatt csak edényes növényként tartható. Szép kis fácska nevelhető belőle, amely megfelelő gondozás mellett 3 éves korától virágozhat és teremhet is. A virágok beporzását kézzel (pl. kis ecsettel) kell végeznünk, mert nálunk nem élnek olyan rovarok, amelyek beporoznák. A talaj kémhatására nem igényes, kedveli a tápanyagban gazdag talajt és az öntözést. Fényigényes növény. Télen kevesebb öntözés mellett, 15 fok körüli hőmérsékleten könnyen átteleltethető.
A magvakat 12-24 órás áztatás után vetjük el kb. 1 centiméter mélyre, termőföld és homok 2: 1 arányú keverékébe. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 22-25 fok körül van, a magok csírázási ideje 3-6 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2020-05-30 02:38 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése